Жодна урочиста подія в сучасній Україні не обходиться без алкоголю. Ароматні вина, ігристе шампанське та міцна горілка задають необхідний святковий настрій. Але залишається питання, скільки алкоголю брати на весілля, якщо гостей дуже багато. Алкоголь для банкету підбирається завжди особливо ретельно, дуже важливо, щоб його було достатньо, і в той же час не довелося переплачувати за зайве спиртне. Коли на свято запрошено 10 осіб, проблем із визначенням кількості алкоголю не виникає, але якщо йдеться про 50, 100 та більше запрошених, розрахувати алкоголь самостійно непросто. На поміч в даному питанні прийде до вас компанія dzyga catering з доступними цінами. Тут реалізують буд-який івент, адже 1000 позицій страв меню та 1001 коктейль дозволять вашим гостям провести вдалий вечір. Спеціалісти своєї справи в компанії знають як обчислити необхідну кількість алкоголю для різного числа гостей. Тільки потрібно скористатися спеціальною формулою. Тому далі в статті ви узнаєте як розрахувати кількість спиртних напоїв.
Що впливає на вибір алкоголю
Перерахуємо основні фактори, котрі впливають на те які напої потрібні на весільний стіл для визначення кількості спиртного.
- Сезон. Влітку популярністю користуються легші та освіжаючі напої – біле вино, розе та прохолодні коктейлі. Взимку перевага може бути віддана червоним винам та міцному алкоголю.
- Тривалість весілля. Що довше триває свято, то більше гості вип'ють, причому у перші дві години вони п'ють більше, ніж надалі.
- День тижня. У вихідні дні, коли більшість гостей не поспішають рано вставати на роботу, вони можуть дозволити собі розслабитися та випити трохи більше. У будні ж дні варто очікувати помірнішого споживання, оскільки багато хто хоче обмежити себе в алкоголі через роботу наступного дня.
- Формат та концепція урочистостей. Якщо це банкет то алкоголь на весілля на 50 гостей для споживання збільшиться, бо за столом із щільною закускою сидять і п'ють поступово. На фуршеті, де гості активні, часто переміщуються та пропонуються легкі закуски, споживання може бути менш інтенсивним.
- Страви в меню. Супровід до м'ясних страв – червоні вина та міцні напої. Риба та морепродукти поєднуються з білим вином або шампанським. Якщо у меню передбачений великий вибір десертів, варто передбачити наявність солодких лікерів або вин десертних.
- Кількість гостей – це основа для подальших підрахунків. Загальновизнаною нормою є розрахунок міцного алкоголю на весілля по одній порції напою на одного гостя на годину. Таким чином, для 100 гостей та шестигодинного банкету знадобиться 600 порцій. Не забудьте врахувати, що частина гостей може зовсім не вживати алкоголь, це знижує загальну кількість спиртного. Чоловіки, як правило, віддають перевагу міцному спиртному, наприклад горілці або коньяку, а жінки частіше вибирають вино або коктейлі. Молодь віддає перевагу слабоалкогольним коктейлям, а старше покоління вибере традиційні вина та міцний алкоголь. Це слід враховувати при складанні асортименту. Якщо на святі є діти, кількість алкоголю треба зменшити, а обсяг безалкогольних напоїв – збільшити. Всі ці нюанси враховує кейтеринг бар Dzyga з професійними барменами. Також компанія надає своє обладнання — це мадлери, барні стійки, блендери та інше. Якщо бажаєте дізнатись більше, то зателефонуйте менеджеру прямо зараз, номер телефону знаходиться на сайті.

Критерії підрахунку алкоголю для весілля
Різноманітність спиртного багато в чому визначається видом заходу, його тривалістю та кількістю запрошених. Найбільш витратними святами є корпоративи, ювілеї та весілля. При розрахунку кількості алкоголю орієнтуйтеся на підлогу та вік присутніх. Важливе значення має тривалість банкету. Отже, розглянемо як розрахувати алкоголь для банкету, буде це весілля чи ювілей.
По вживанню алкоголю свята складаються з кількох стадій:
- Аперитив. Його подають перед головними стравами. Поки гості пробують закуски та спілкуються за столом, вони із задоволенням вип'ють вино, шампанське чи легкі коктейлі, зазвичай на цій стадії гості випивають по 200-250 мл.
- Основна частина застілля. Асортименти напоїв зростає.
- Фінальна частина. Перед завершенням урочистостей гості знову захочуть випити. І для цієї частини потрібно замовити по 1 пляшці спиртного на 5 осіб.
Зазвичай для обчислення застосовується така формула розрахунку алкоголю на весілля або на інший захід:
- Горілка – одна пляшка на 2-3 особи; Міцні напої від 300-500 мл на особу.
- Некріплене вино та шампанське – пляшка на 1 персону; Від 500 до пляшки на персону.

Необхідна кількість спиртного для банкету — одне з головних питань, яке є актуальним при плануванні свята. Добре, коли ми знаємо «алкогольні уподобання» і звички своїх друзів і родичів, і тоді розрахувати приблизний обсяг алкоголю не складе труднощів. А якщо йдеться про велику кількість запрошених (наприклад, для весілля чи ювілею), або малознайомих людей (наприклад, для корпоративу), потрібно порадитися з професіоналами.
Допомогу про розрахунок кількість вина і шампанського на весілля може надати майданчик, на якому проводитиметься урочистість. А якщо ви хочете вибрати компанію із великим досвідом організації весіль, то Dzyga catering в Києві точно знає, який обсяг спиртних та безалкогольних напоїв буде потрібний на заході. Ну, а якщо ви хочете зробити свято незабутнім то компанія Dzyga пропонує вам кальян на виїзд щоб наповнити атмосферу солодким смаком та ароматним димом.
Тут можуть надати і додаткові послуги: встановлення кальянів, що світяться, організація тематичної зони, яка стане справжньою окрасою свята, з м'якими подушками та шторками. Це дозволить зробити свято особливим, а куріння кальяну подарує справжнє задоволення!
